Vår affärsidé är att alla skåp skall vara säkra som ett kassaskåp

Vi utvecklar, producerar och marknadsför kassaskåp för säker förvaring

JÄMFÖRT MED MÅNGA ANDRA AV VÅRA KONKURRENTER är Nordsec Security AB ett litet företag. Ändå är vi ett av de ledande inom säkerhetsbranschen när det gäller kompetens och erfarenhet från utveckling och produktion av säkerhetsprodukter.

Litenheten gör oss flexibla, och gör att vi lever nära våra kunder och deras problem. Detta innebär att vi snabbt och enkelt kan omsätta våra kunskaper och erfarenheter i nytänkande och innovativa lösningar. Vi har också lanserat flera helt nya produkter på marknaden, som serverskåp för byggarbetsplatser och offentliga miljöer samt redovisningsskåp för handeln. Nordsecs affärsidé är att alla skåp skall vara säkra som ett värdeskåp (för kallades dessa för kassaskåp).

Vår senaste produkt är ett av världens mest kvalificerade värdeskåp. För användning i SwedBanks Minutenautomater. Nordsec Security AB tävlade med ett antal konkurrenter om bästa konstruktion. Vi vann och fick Europas största enskilda order på värdeskåp.

Vår historia

Grundaren Rolf Lundqvist startade Nordsec 1979
Men långt innan dess var Rolf Lundqvist aktiv inom säkerhetsbranchen. I slutet av 1950-talet började han arbeta som kassaskåpskonstruktör på Rosengrens, och i några år arbetade han sedan som säkerhetsansvarig vid Sveriges Sparbanker, innan Rosengrens värvade honom tillbaka i början av 1970-talet. Och där blev han kvar till 1979 då han startade Nordsec. Namnet Nordsec sprang fram ur tanken på att utveckla säkerhetsskåp för oss i Norden.

Rolf har sedan dess utvecklat och drivit utvecklingen av säkerhetssystem. Han har uppmärksammats i många olika sammanhang och de flesta i säkerhetsbranchen vet vem Rolf Lundqvist är.

Elkodlås
Redan 1983 var han med och tog fram det första elektroniska kodlåset, 1984 togs det världspatent på marknadens hårdaste skåpsmaterial, och året därefter kom Europas största enskilda order på värdeskåp som då Nordsec fick.

År 2003 tog Rolfs son Anders Lundqvist över rollen som VD och leder vidare bolaget. Vi utvecklar, producerar och marknadsför skåp för säker förvaring. Vi är ett av de ledande inom säkerhetsbranschen när det gäller kompetens och erfarenhet från utveckling och produktion av säkerhetsprodukter. Litenheten gör oss flexibla, och gör att vi lever nära våra kunder och deras problem. Detta innebär att vi snabbt och enkelt kan omsätta våra kunskaper och erfarenheter i nytänkande och innovativa lösningar. Vi har också lanserat flera helt nya produkter på marknaden; som serverskåp för byggarbetsplatser och offentliga miljöer samt redovisningsskåp för handeln.