VISAR 1-30 (35)1 2 Sista 100 per sida

Medicinskåp för läkemedel och mediciner

Medicinskåp

Förvara era läkemedel tryggt, smidigt och säkert i ett medicinskåp från Nordsec! Vi har allt från små första-hjälpen-lådor och låsbara medicinskrin med praktiska doseringsfack som passar utmärkt för smidig förvaring av läkemedel i hemmet till mindre, stöldfördröjande och stöldskyddande medicinskåp för montage på vägg i vårdtagarnas rum på serviceboenden och sjukhem, liksom stora, säkerhetsklassade läkemedelsskåp avsedda för apotek, lasarett och institutioner.

 

Nordsec har tagit fram ett flertal medicinskåp som är speciellt anpassade för att möta de höga säkerhetskraven som ställs kring läkemedelsförvaring inom apotek, vård och omsorg, såväl av privata vårdgivare som kommuner och regioner. Ett medicinskåp med kodlås underlättar väsentligt för personalen, särskilt om flera anställda behöver ha tillträde till läkemedlen under olika arbetspass då ingen manuell hantering eller överlämning av nycklar krävs. I verksamheter där stora mängder läkemedel administreras dagligen och många personer måste ha tillgång till medicinerna är det samtidigt extra viktigt att de inte förväxlas eller hamnar i orätta händer. För säker hantering och distribuering av starka mediciner rekommenderas ett godkänt stöldsäkert medicinskåp med individuellt låsbara fack för varje patient. Ett stöldskyddsklassat medicinskåp borgar även för trygg förvaring av narkotikaklassade läkemedel i mer utsatta miljöer.

Våra stöldsäkra läkemedelsskåp i SK Medic-serien är tillverkade i fyra millimeter tjock stålplåt och försedda med högsäkerhetslås på huvuddörren, som även är förstärkt med sprängsäkring och borrskyddsplatta i mangan. Ytterdörren kan antingen fås med omställningsbart nyckellås eller elektroniskt kodlås. Medic-serien innefattar både mindre, vägghängda medicinskåp med flyttbara hyllor som passar utmärkt i receptioner, sjuksköterskestationer och liknande, och större modeller med mellan sex och tjugo individuellt låsbara fack. Facken har nyckellås som standard och finns både med heltäckande plåtlucka och plexiglasfönster, vilket ger god överblick över innehållet och underlättar det dagliga arbetet. Våra SK säkerhetsskåp med lite större fack går även att få med individuella kodlås. Perfekta medicinskåp för apotek, vårdboenden, kliniker och institutioner där extra hög säkerhet krävs.

Ett stöldskyddande medicinskåp kan med fördel även användas för förvaring av kontanter, bärbara datorer, medicinsk utrustning och andra dyrbara föremål som används i verksamheten. SK- och SK Medic-serierna är båda certifierade enligt SSF 3492, vilket innebär att läkemedelsskåpen är godkända för förvaring av värden upp till 40 000 kronor. Försäkringsbolagen kan ofta godkänna det dubbla i ett larmat utrymme.

SK2000-20LRE Medic är det givna valet om du har behov av ett riktigt stort medicinskåp. Därutöver har vi även flera mindre medicinskåp i snygg design som passar ypperligt för stöldskyddande förvaring av läkemedel och värdesaker i enskilda patientrum på vårdhem, grupp- och äldreboenden. Våra väldesignade medicinskåp i trä finns i flera olika utföranden och är försedda med en praktisk, nedfällbar lucka som även kan användas som skrivbord eller för dosering av läkemedel. De eleganta väggskåpen finns med finish i ek, bok eller björk och kan även förses med LED-belysning om så önskas. Samtliga medicinskåp i trä levereras med individuella cylinderlås och nyckel som standard men kan även kopplas till ett huvudnyckelsystem och fås med elektroniskt kodlås eller RFID-lås (elektromekaniskt kortlås).

Våra mindre medicinskåp i plåt lämpar sig utmärkt för montering på vägg i patient- och undersökningsrum, receptioner, dagmottagningar, sjuksköterskestationer på sjukhus, vårdboenden och liknande. De stöldfördröjande medicinskåpen i SPL-serien är gjorda i stålplåt och kommer i tre olika storlekar med varierande inredning. Läkemedelsskåpen finns både med dörr, nedfällbar lucka och i en variant med en extra låsbar förvaringslåda för medicin undertill. Samtliga har nyckellås. Vill du hellre ha ett vägghängt medicinskåp med kodlås rekommenderas de stöldskyddande läkemedelsskåpen i Frisk-serien. Även dessa har en nedfällbar lucka som kan användas som anställningsyta och kommer med fyra invändiga fack. Frisk-skåpen är tillverkade i kraftig stålplåt och kan fås med nyckellås, elkodlås eller RFID-lås.

Stöldsäkra medicinskåp är ett måste på apotek, sjukhus, vårdinrättningar och institutioner där starka och narkotikaklassade mediciner förvaras. Inte minst för att säkerställa att preparat som kan vara rus- eller beroendeframkallande doseras korrekt och till rätt person. Ska du placera ett medicinskåp i hem- eller kontorsmiljö är kraven inte lika höga. För trygg förvaring av läkemedel i hemmet räcker det oftast gott med ett enklare, låsbart medicinskåp som hindrar små barn från att komma åt medicinerna av misstag. Letar du efter ett litet låsbart medicinskåp i snygg design att hänga på väggen bör du kika på våra stilrent rundade första-hjälpen-skåp i borstat aluminium som är försedda med svängbara lådor. För hemtjänsten eller enskilda vårdtagare som sköter sin egen medicinering har vi även enklare förvaringslådor och små låsbara medicinskrin i röd och svart plåt med praktiska fack på insidan som underlättar dosering.

Om du är osäker på valet av läkemedelsskåp eller låssystem och vill ha rådgivning innan köp, kanske önskar en offert eller har några andra funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss. Hos oss på Nordsec kan du köpa ditt medicinskåp enkelt och tryggt online och få det levererat ända fram till dörren. 

 

 
Medicinskåp 4R Medic

Stark och tålig skrin!

Medicinskrin med lås

4R Medic i kraftig plåt och i klassisk röd stil

 • Förvara enkelt Apodos och andra doserade läkemedel
 • Utmärkt för brukare och vårdaktörer
 • Cylinderlås med 2 nycklar
 • Bärbar och lätthanterlig
Låsbart medicinskåp M375 Frisk

Medicinskåp med nyckellås

Medicinskåp M375 - Frisk

 • Cylinderlås
 • Dörrstop för avlastning
 • 2 flyttbara hyllor, plats för stora flaskor
 • 4 fack samt plats för stående A4-pärm
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H375 x B375 x D280 mm
 

Populär produkt
inom vård och omsorg!

Elektroniskt kodlås (ASSA)

Medicinskåp för äldreboende

 • Elektroniskt kodlås
 • Dörrstop för avlastning
 • 2 flyttbara hyllor, plats för stora flaskor
 • 4 fack samt plats för stående A4-pärm
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H375 x B375 x D280 mm
 
Låsbart medicinskåp SK500-20 Medic

Godkänt enligt SSF 3492
Godkänt
enligt SSF 3492

Hyllplan med hyllbärare

2 flyttbara hyllplan ingår

Nyckelkroklist med 3 krok ingår

Nyckelkroklist med 3 krokar ingår

Elkodlås med LED finns som tillbehör

Tillbehör: Kodlås med LED

Godkänt medicinskåp med nyckellås

Väggskåp SK500-20 Medic

 • Rek. beloppsgräns 40 000kr
 • Godkänt av försäkringsbolagen
 • Förvara starka läkemedel och flera A4-pärmar
 • 2 flyttbara hyllor på valfri höjd
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H756 x B550 x D200 mm