Stöld- och inbrottssäkra datorskåp

laptopskap-kopa

Sedan den nya allmänna dataskyddsförordningen (GPPR) trädde i kraft har också kraven på hur myndigheter, företag och institutioner behandlar personuppgifter och annan känslig information skärpts. Med största säkerhet har ni redan vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att skydda organisationens datasystem på elektronisk väg och satt upp adekvata brandväggar och antivirusprogram för att förhindra virtuella intrång – men hur skyddar ni er data från fysiska angrepp? Säkra företagets datorer, servrar och värdefulla nätverksutrustning i ett stöldskyddande datorskåp från Nordsec!

 
Datorskåp med 6 individuellt låsbara fack med nyckellås. Godkänt av försäkringsbolagen och myndigheter. SSF 3492. Datorskåp SK500-6LR.

Godkänt i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland!

Godkänt vapenskåp och säkerhetsskåp enligt SSF 3492
Godkänt
enligt SSF 3492

Datorskåp för 6 datorer

Datorskåp SK500-6LR

 • 6 individuellt låsbara fack med nyckellås
 • Huvuddörr med högsäkerhetslås, 4 mm stålplåt
 • Godkänt av försäkringsbolagen och myndigheter
 • Godkänd förvaring av värden upp till 40 000 kr. Det dubbla i larmat utrymme!
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H750 x B550 x D420 mm
Lägsta prisgaranti!
 
Datorskåp med 6 stora individuellt låsbara fack med kodlås. Godkänt av försäkringsbolagen och myndigheter. SSF 3492. Datorskåp SK2000-E6.

Godkänt i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland!

Kodlås med LED

Kodlås med LED på köpet!

Godkänt enligt SSF3492

Godkänt enligt SSF 3492

Datorskåp för 6 datorer och andra värdesaker

Datorskåp SK2000-6E

 • 6 större individuellt låsbara fack med kodlås
 • Huvuddörr med högsäkerhetslås, 4 mm stålplåt
 • Godkänt av försäkringsbolagen och myndigheter
 • Godkänd förvaring av värden upp till 40 000 kr. Det dubbla i larmat utrymme!
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H1650 x B650 x D500 mm
Lägsta prisgarantin!
 
Datorskåp SK2000-20LRE

Förvara mer än bara datorer.

Godkänt i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Tyskland!

Kodlås med LED

Kodlås med LED på köpet!

Godkänt enligt SSF3492

Godkänt enligt SSF 3492

Datorskåp för 20 datorer

Datorskåp SK2000-20LRE

 • Huvuddörr med högsäkerhetslås
 • 20st individuellt låsbara fack
 • Inbrottssäkert skåp för daglig användning
 • Godkänt av försäkringsbolagen och myndigheter
 • Godkänd förvaring av värden upp till 40 000 kr. Det dubbla i larmat utrymme!
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H1570 x B930 x D520 mm
Lägsta prisgaranti!
 
Laptopskåp för 24 bärbara datorer

Finns i flera olika storlekar

Eluttag för laddning

Eluttag för laddning på alla hyllplan

Verntilationssystem

Ventilerande system

Kodlås med LED

Kodlås med LED på köpet!

Laptopskåp för skolor

PC-skåp LT24E

 • Förvara och ladda 24st datorer
 • Ventilationssystem säkerställer god arbetstemperatur vid uppladdning
 • Brandisolerat och återvinningsbart skåp
 • Alltid-nöjd-garanti
 • Mått: H1650 x B650 x D500 mm
Lägsta prisgaranti!
 

Nordsec erbjuder ett gediget sortiment av stöld- och inbrottssäkra datorskåp som är godkända både av myndigheter och försäkringsbolag i enlighet med SSF 3492. Utöver fläktkylda serverskåp och säkerhetsklassade datorskåp för fast förvaring har vi även ett stort utbud av låsbara laptopskåp och ventilerade laddskåp för bärbara datorer, iPads, tablets, smartphones och andra mobila enheter. Perfekta för skolor, kontor, hotell, konferensanläggningar, leveransfirmor, dagligvarubutiker och verksamheter inom offentlig sektor.

Behöver du ett smidigt skåp för laddning av dator, laptop eller iPad har Nordsec ett brett utbud av stöldskyddande skåp med ventilerade och strömförsörjda fack där elever, gäster eller personal kan låsa in sina laptopdatorer i säkert förvar bakom enskilda nyckel- eller kodlås. Vi har både små och stora datorskåp som passar i alla miljöer. Här finns laptopskåp med låsbara fack som rymmer allt mellan tre och tjugo bärbara datorer och ännu större, ventilerade skåp som kan ladda ett femtiotal laptopar, eller ännu fler iPads, på samma gång. De flesta datorskåp kan fås både med nyckellås och kodlås och kompletteras med extra tillbehör. Vi har även modeller som kan byggas ihop till större system och skräddarsys efter just din verksamhet.

 

Vissa av Nordsecs stöld- och brandskyddande laptopskåp är särskilt utvecklade för datorförvaring och kommer med integrerade fläktar och eluttag, men vi har också säkerhetsskåp för laptopar och datorer som är certifierade enligt SSF 3492. Dessa är de facto ombyggda säkerhetsskåp som har specialkonstruerats i fabriken för att anpassas till laptopar/bärbara datorer. Därmed är de både godkända av försäkringsbolagen och uppfyller myndigheternas inbrottsklassningar och krav på säker förvaring av datorer.

 

Om du söker ett mindre, stöldskyddande skåp för bärbara datorer till skolan eller kontoret är vårt minsta flerfacksskåp i SK-serien ett utmärkt val. Säkerhetsskåpen finns med sex, elva eller tjugo individuellt låsbara fack i olika storlekar som kan fås med heltäckande plåtlucka eller front i transparent plexiglas. Varje fack kan även utrustas med individuella laddningsuttag om så önskas. Datorfacken låses med nyckel, ytterdörren kan fås med omställningsbart nyckellås alternativt elkodlås för två eller nio användare. Datorskåpet med sex lite större fack går dessutom att få med elkodlås även på facken. Därtill finns en modell som har två flyttbara hyllplan och tre låsbara fack med kodlås. Datorskåpen är gjorda av 4 millimeter stålplåt och förberedda för fastbultning i golv eller vägg. Huvuddörrens högsäkerhetslås är även försett med sprängsäkring och borrskyddsplatta i mangan. Samtliga datorskåp i SK-serien är certifierade som säkerhetsskåp enligt SSF 3492 och godkända för förvaringsvärden upp till 40 000 kronor. Ofta medges det dubbla i larmat utrymme – kolla med ditt försäkringsbolag!

 

Även den bastanta SL-serien består av SSF 3492-certifierade säkerhetsskåp för bärbara datorer, iPads och laptops och finns med sex, tolv eller tjugo individuellt låsbara fack med nyckellås, som även kan kopplas till ett huvudnyckelsystem. Ytterdörren kan fås med nyckel- eller kodlås.

 

LT16S är ytterligare ett stöldskyddsklassat och brandisolerat laptop- och datorskåp med högsäkerhetslås på ytterdörren som kommer med 16 invändiga hyllor och flera olika inredningsalternativ. Detta säkerhetsskåp för bärbara datorer är godkänt enligt SS EN 1143-1, Grade 0 och accepterat av försäkringsbolagen för förvaring av värden upp till 50 000 kronor.

 

Datorskåp LT22S är stöldskyddscertifierat enligt SSF 3492 och utrustat med elva vinklade, flyttbara hyllor som är klädda med en mjuk skyddsfilt för skonsam förvaring av bärbara datorer och iPads. Varje hylla rymmer två laptops, så det finns plats för totalt 22 datorer i skåpet. Grenuttag och hål för kabelgenomföring finns som tillval för smidig laddning av datorerna i skåpet. Huvuddörren är försedd med nyckel- alternativt elkodslås och är förstärkt med borr- och sprängskydd.

 

Ett godkänt inbrottssäkert datorskåp från Nordsec är en god investering både för skolor, företag och organisationer som vill hålla sin datautrustning i tryggt förvar. Hos oss hittar du även multifunktionella, brandisolerade och stöldsäkra datorskåp med inbyggda fläktsystem och integrerade eluttag som både kyler, laddar och skyddar flera bärbara datorer på samma gång.

 

Våra snygga svartvita laptopskåp SZNL 4110 kan byggas ihop horisontellt och passar utmärkt i hotellreceptioner, idrottsanläggningar, skolor och öppna kontorslandskap. Datorskåpet är försett med tio individuellt låsbara fack som dessutom är utrustade med laddningsuttag och ventilation. Varje fack har ett separat, stöldskyddande lås och du kan välja mellan klassiskt nyckellås, elkodlås eller RFID-lås.

 

De stilrena svarta datorskåpen i Nordsecs LapTop-serie är försedda med aktiv ventilation och är både brandisolerade och stöldskyddande. Laptopskåpen finns i flera olika storlekar med invändiga hyllor, grenuttagslister och vertikala fack för smart förvaring, laddning och skydd av mellan 16 och 48 laptopar – idealiska datorskåp för skolan! Så länge eluttagen räcker till går det dessutom alldeles utmärkt att placera flera läs- eller surfplattor i samma fack. Det inbyggda fläktsystemet säkerställer god ventilation och nedkylning även om du laddar många bärbara datorer och iPads samtidigt. Skåpets huvuddörr går antingen att få med elektroniskt kodlås eller säkerhetslås med två nycklar.

 

Behöver du ett större skåp med kylning för fasta datorer eller servrar rekommenderas våra serverskåp i PC-serien. Serverskåpen finns i flera storlekar och utföranden med olika lås- och inredningsalternativ, inklusive elektroniska kodlås, inbyggda fläktsystem och servicedörrar. Vi har även brandskyddande datamediaskåp, liksom praktiska laptop- och tabletvagnar för smidig laddning, synkronisering, transport och förvaring av iPads, laptopar och bärbara datorer.

 

Att förvara företagets bärbara datorer eller laptopar i ett stöld- och inbrottssäkert datorskåp kan ofta ge bättre villkor vid försäkringsfrågor – hör med ditt försäkringsbolag! När du väljer datorskåp bör du fundera på om du vill ha ett reguljärt nyckellås eller ett gesvint kodlås. Väljer du nyckellås måste du antingen bära med dig nyckeln eller se till att förvara den på ett säkert ställe. Det gäller även elever, personal och gäster som ska ha tillgång till de låsbara datorfacken. Kanske kodlås är en bättre idé? Med elektroniskt kodlås på både ytterdörren och de individuella facken slipper du nyckelhanteringen helt och hållet. Vi har även modeller med plexiglasfönster på facken som ger dig god översyn över vilka elever eller anställda som har lämnat in sina iPads, datorer eller laptops för dagen.

 

Önskar du rådgivning angående valet av dator- eller laptopskåp innan köp eller har några andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss! Annars är det bara att lägga din beställning snabbt och enkelt direkt online – vi erbjuder frakt över hela landet!