Datamediainsats för dokumentskåp

datamediainsats-kopa
 

Datamedia är ett underskattad tillbehör till våra dokumentskåp och kassaskåp i Pro-serien. Med datamediainsatsen gör du om ett brandsäkert dokumentskåp eller kassaskåp till att även skydda känslig data som finns i exempelvis (ex.) i minneskort, USB-minnen, externa hårddiskar (HD/SSD) och vissa har faktiskt CD-ROM, DVD, Blu-Ray och 4K Ultra HD (4K UHD) media för lagring. 

Datamedia är mycket känslig för fukt och värme. Även IT-utrusting är känslig mot fukt och gaser. Att alltid ha vanan att lägga in värdefull utrustning i skåpet även om det inte skulle låsas så skyddas dessa mot brand i några av våra dokumentskåpens och kassaskåpens unika funktion med automatregling av dörr. Detta innebär att dörren hålls stängt vid brand även efter om skåpet skulle falla genom några våningar p.g.a. att golvet ger med sig av branden. Dörren behöver alltså inte vara låst på ett dokumentskåp eller kassaskåp med automatregling för att skydda mot brand, däremot stängd. 

Att skydda mot stöld måste givetvis dörren vara stängd. Denna vetskap om att kunna snabbt lägga in känslig IT-utrustning i skåpet utan att vid varje tillfälle behöva låsa upp och sedan låsa igen ökar lättheten till vanan att alltid skydda sina värdefulla minnen, utrustning genom att lägga dessa in i skåpet och sedan vid läggdags även låsa dörren för att skydda mot stöld.

  • Datamediainsats DB100

    Datamediainsats DB100

    Datamediaförvaring i ett godkänt brandsäkert dokumentskåp / kassaskåp (Pro) ex. L71, L72, L73, Kombi71, Kombi72.
    3.999 kr
    5